"Een fascinerend verhaal met prachtige illustraties" Toon Tellegen

In de leer is het eerste essay van Tim Hammer. Hierin schrijft hij over zijn leertraject bij een meester van het Japanse Bunraku-theater. Je krijgt op lichte toon een inkijk in de gesloten wereld van traditioneel poppenspel. Op eigenzinnige wijze, voorzien van prachtige prenten van Mirthe Dokter, lees je over Tim’s eigen proces van buitenstaander tot deelgenoot en hoe het leren van een traditie uiteindelijk nieuwe inzichten geeft.

 

“Japanse sloten draaien de andere kant op, Japanners rijden links en de tanden van een Japanse zaag zitten andersom. Een pakje sigaretten kost minder dan een netje mandarijnen. Naar iemand zwaaien is onbeleefd, slurpen in iemands bijzijn juist wel. Die kleine dingen maken het gevoel dat ik in een andere wereld ben, compleet. Ik staar naar mezelf in een oude spiegel. De Japanse pyjama die ik als trainingspak draag is te groot. Voor me bungelen losjes twee houten poppenbeentjes, die met touw aan een oud kledingrek zijn bevestigd. Het is mijn trainingsopstelling, mijn hometrainer zogezegd. De bedoeling is dat ik leer lopen. Daar zijn we allemaal mee begonnen. En daar ik me ook daadwerkelijk aan de andere kant van de wereld bevind, waar alles anders draait, voelt het zo gek nog niet om opnieuw te leren lopen.”

Koop het boek


  • iDEAL
  • Kaart
  • Bancontact


Verzendkosten€ 4,10
Totaal


Lees hier de algemene voorwaarden.

Muzikant, theatermaker, schrijver

en fr